Abe Mant.com

Belum Baligh jangan baca!

Kawin budak umur 11 tahun

Gambar Hiasan

 

Gempar satu Malaya, bila lelaki umur 41 tahun kawin dengan budak berusia 11 tahun. Cerita ini menjadi viral apabila isterinya memuat naik gambar lelaki dan isteri berusia 11 tahun.

Lelaki tersebut bukan kali pertama berkahwin, tetapi dah ada 3 isteri termasuk yang muda 11 tahun.┬áLelaki tersebut sudah mempunyai 6 orang anak. Dikatakan ada anak dia sebaya dengan anaknya. – anak sama usia dengan mak dah

Kes ni bukan sahaja telah mengejutkan dari segi pandangan agama dan dari sudut perundangan. Di Malaysia perempuan dibenarkan berkahwin apabila mencapai usia 16 tahun dan lelaki berusia 18 tahun.

Lelaki tersebut sudah mempunyai 6 orang anak. Kanak-kanak 11 tahun yang dinikahi lelaki tersebut bukan warganegara Malaysia.

Malahan pada mulanya tidak dapat dipastikan status kewarganegaraannya manakala ibu bapanya merupakan warganegara Thailand. Ibu bapanya bekerja sebagai penoreh getah dan menjual getah kepada lelaki ini.

Aku tak mahu ulas lebih lanjut, sebagai lelaki, menikahi perempuan berumur 11 tahun adalah tidak masuk akal, walaupun kau simpan sampai dia boleh ditiduri. Katanya lagi 5 tahun nak bersama – nafsu kerbau!

Please follow and like us:
0

4 thoughts on “Kawin budak umur 11 tahun

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *